Varázslatos hatalmú mesék


Emlékszel a kedvenc gyerekkori mesédre? Vajon egy zavartalan és őszinte pillanatban felfedezel párhuzamot saját érzéseid, életed és a kedvenc mesehősöd reakciói, élethelyzetei között?

Sokat hallgatott, olvasott, számtalanszor elképzelt meséink és egyáltalán a mesék segíthetnek bennünket és gyerekeinket.

Mennyivel könnyebb egy problémára rávilágítani a mese szereplőin keresztül, mennyivel könnyebb átlendülni egy-egy kritikus pillanaton egy történet segítségével.

Van egy könyvem, ami gyógyító meséket tartalmaz. Segít a gyerekeknek abban, hogy támaszt és kapaszkodót találjanak a maguk számára.

A mesék varázslatos hatalma mára köztudottá vált. Így, amikor a Varázsecset programot terveztük Brigi nénivel, a Grund suli művészeti osztályának osztályfőnökével az Élményfal témaválasztásánál egy mesét választottunk.

A vízhordó történetét. 

A gyerekek nap, mint nap látni fogják a történet résztvevőit. Brigi néni nagyszerű feladatokat talál ki számukra és így magukkal viszik, magukban viszik a Vízhordó történetének üzenetét:

Mindannyian különlegesek vagyunk.

A ‘hibáink’, a nem szokványos működéseink tesznek azzá, az egyedi emberré, akik vagyunk. Amiért a barátaink szeretnek bennünket. Amiért, ha előnyünkre fordítjuk a hátrányt, talán mások épp irigykednek ránk. A Mátrix jutott eszembe. nem tudom megvan-e a pillanat, amikor kiderül, hogy Neo-t mi teszi Neo-vá? Ha nincs, elárulom: egy hiba.

Szóval kedves agyagbarátaim viseljétek különleges, megkülönböztető jegyeiteket és kovácsoljatok előnyt belőle a magatok és a világ számára.

Közben pedig, ha lehetőségetek engedi gyertek a június 18-i nyári szünet előtti utolsó Varázsecset festésre a Grund suliba és legyetek részesei a Vízhordó történetének!

Nézz meg néhány képet, innen indulunk 18-án! 🙂

Szólj hozzá!

hozzászólás