Társadalmi felelősségvállalás kreativitássalWarning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/elmenyfestok/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 300

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/elmenyfestok/public_html/wp-content/plugins/facebook-button-plugin/facebook-button-plugin.php on line 303

Divatos manapság a társadalmi felelősségvállalás (CSR). Legyintve gondolnánk, hogy ááááááá- ingyenmunka!

Igen is, meg nem is. Hajlamosak vagyunk fizetésként kizárólag pénzben gondolkodni. Így is van rendjén – “hiszen a boltban kenyeret is csak pénzért adnak”.

Miből is áll a társadalmi felelősségvállalás? Szerintem főként a felelősség vállalásából – mint a Kis Herceg: felelős vagyok, a Rózsámért, a Bolygómért, a Barátomért. Fontos számomra, gondozom, a legjobb tudásom szerinti legjobbat adom magamból Neki. Ezzel nem csak Én adok, hanem kapok is sok-sok megfoghatatlan, ám annál értékesebb dolgot – tartozom valahová, egy építő közösséghez, értéket teremtek, fontosnak érzem magam, jó dolgot cselekszem.

 

felelős vagyok

felelős vagyok

Innen már csak egy apró lépés a kreativitás. Sokan hiszik, hogy a kreativitás a művészek sajátja. A kreativitás alkotást, létrehozást jelent. (Nem, a káosz és a rendetlenség létrehozása nem kreativitás.) A kreativitás teremtés is, ÉRTÉK teremtés. A kreativitás lehet már létező dolgok, eddig nem ismert kombinációja, amely értéket teremt valaki számára.

Related Images:

Szólj hozzá!

hozzászólás