Ott kell lenni a képzésen? 1


Röviden: Igen.

Bővebben: Természetesen.

A képzés óráiban több dologgal foglalkozunk. Elsősorban gyakoroljuk azokat a technikákat, amiket majd a falon is alkalmazni fogunk. Mondanom sem kell (nézd meg az eddigi munkáinkat) a felkészítés nagy mértékben hozzájárult az eddig megvalósított falak minőségéhez. Többségben minden alkalommal új önkéntesek festettek, akiknek nem ez a hivatásuk mégis szép, élvezetes munkák születtek a kezeik között.

Konkrét technikákat gyakorlunk. A képzés azoknak is nyújthat újdonságot, akik egyébként papíron ügyesen és bátran festenek.

  • Egészen másként működik a papíron történő festés és falra való vagy egyéb függőleges felület festése. Például itt nehézségekbe ütközik a csukló letámasztása a munka során.
  • A falak ritkán olyan nedvszívóak, mint a papír – hogy marad fenn a festék?
  • A fal alapvetően nem forgatható, míg a papír jó esetben tetszés szerint.

Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk a képzés során és persze az egész teljesen más élőben. Itt alapozunk! 🙂

Színeket keverünk

Színeket keverünk

Színeket keverünk. Sajnos, erre szinte mindig kevés az idő. Lényeges szem előtt tartani a célt. Nem elmagyarázom Neked, ahogy az iskolában talán már próbálták, hogy ígen, igen, ha a kéket és a pirosat összekevered abból ?????. lesz. Magad jössz rá.

Miután a tapasztalati úton való tanulás örökérvényűségét hirdetem a projekt megvalósításával, így a magyarázat kevés, a gyakorlat annál több. Fura is lesz ez azoknak a résztvevőknek, akik először csatlakoznak a projektünkhöz.

Vannak a képzés során csalafintaságok, amik teljesen eltérnek a mindennapokban megszokottaktól. A feladatok nagy részénél – bár rendkívül egyszerűeknek tűnnek – felhívom a figyelmet, hogy a megvalósításon kívül mindenki figyeljen arra, hogyan is érzi magát közben. Hogyan suhannak át rajta a különböző érzelmek? Milyen fajták ezek? (izgalmas ízelítő az Élményfestésből, egy másik programból)

Beszélj a kártyáról...

Beszélj a kártyáról…

Megismerkedünk egymással. Az önkéntesség egyik nehézsége vagy előnye, hogy jobbára ismeretlen emberek  közé kerülünk (írtam korábban erről egy bejegyzést, hogy az önkénteskedés az egyik legjobb módja hasonszőrű új ismerősök beszerzésének). Itt ez nincs sokáig így, mert a képzés elején játékok segítenek bennünket abban, hogy feloldjuk a kezdeti nehézséget és megismerjük egymást.

Szólj hozzá!

hozzászólás


Egy kis gondolat “Ott kell lenni a képzésen?

Hozzászólások lezárva