Közösségi Élményfalak


Élményfalaink 15-100 négyzetméternyi felületen, 30-50-100 fős közösség  összefogásának és közös munkájának eredményeként születnek. Jellegzetességük, hogy felnőttek készítik gyerekek számára örömmel; az ő örömükért; együtt dolgozva azon, hogy egy-egy fal egy napon belül elkészülhessen.

A felfestő ?Falmunkások? és a szervező ?Kékpólós Angyalok? jellemzően más polgári foglalkozással keresik a kenyerüket: jogászok, orvosok, édesanyák, óvodapedagógusok, agykutatók, üzletemberek, informatikai szakemberek, közgazdászok, mesélők, pénzügyi szakemberek. A közös pont a festés öröme. Ezért hajlandóak elsajátítani az alapvető fogásokat, és helytállni egy egész napon keresztül egy teljesen új területen.

Az élményfestők Angyal csapata - a képen Burgyit, Máté helyettesíti

Az élményfestők Angyal csapata – a képen Burgyit, Máté helyettesíti

Talán elsőre sokan nehezen hiszik el, de festeni mindenki tud. Azokat is nagy örömmel fogadjuk, akik azt gondolják magukról, hogy nekik biztosan nem menne. Kezdő önkénteseink a nap folyamán mindig nagy boldogsággal fedezik fel, hogy az ő kezük nyomán is működik. És valóban!

A csapatnak az alkotás élménye mellett hihetetlen lendületet ad az ajándékozás izgalma is. Hiszen a készülő festmény lényegében ajándék az adott intézménynek, iskolának, óvodának, kórháznak.

Festékosztás

Festékosztás

Jót teszünk vele, miközben mi is jól érezzük magunkat.

 

Mitől speciálisak ezek a grafikák?

Életünk jelentős részében a bal agyféltekénk irányítja a cselekedeteinket, gondolkodásunkat, életünket. A bal agyfélteke tanult szabályok szerint működik, hozza meg a döntéseit, amely rengeteg esetben könnyíti meg az ember életét, hiszen például nem kell mindig újra és újra kitalálni, hogy, hogyan köszönjünk, ha belépünk egy helyiségbe, vagy nem kell feltalálni az összeadást, vagy nem kell kitalálni, hogy a szék, az szék. Lényegében ?csak? használni kell, a már kitalált felépített szabályrendszert.

A jobb agyféltekének abban van szerepe, hogy áttekintve a megszerzett tudást, értékelve az impulzusokat, a körülményeket a megszokott rendszerből valami teljesen új, használható, előre mutató dolgot hozzon létre.

Ahhoz, hogy a bal agyfélteke egyeduralmát legalább rövid időre megtörjük, két úton nyúlunk hozzá:

—  Az egyik: a résztvevők a nehézség és feszültség nélküli felfestés során képesek azonnali sikerélményeket átélni és elvonatkoztatni a megszokott mindennapos gondolati sémáiktól. Ez lehetőséget biztosít új ötletek, új válaszok, új gondolatok megszületésére.

—  A másik: felhasznált grafikáinkban egyaránt megtalálhatók a bal agyfélteke számára felismerhető, azonosítható elemek illetve a bal agyféltekét zavarba ejtő, és pontosan emiatt a jobb agyféltekének teret adó formák és területek.

 

Kapcsolat: 

Hacsavecz Beatrix ? beatrix.hacsavecz@elmenyfestok.hu ? 70/3646-155

Szólj hozzá!

hozzászólás