Komfortzónán kívül – amikor akasztják a hóhért


Minden egyes felfestésünkkor, minden egyes képzésünk alkalmával szinte minden résztvevőnk kilép a komfort zónájából. Nagy öröm ez nekem! Nagy öröm, hogy egy olyan projektet hozhattam létre, ahol mindenki tanul magáról ez alatt az 1-2 nap alatt valami újat. Ezért bátorítok minden jelentkezőt, hogy nem baj, ha úgy hiszi nem tud rajzolni, festeni, jöjjön csak bátran!

Itt jó kezekbe kerül, és megtanítjuk neki azt amire szüksége van.

Az esetek nagy részében mindössze arra van szükség, hogy ezt a hiedelmet átlépjük a felfestési nap vagy a képzés pár órája során. Egy-egy ilyen hiedelem átlépésével mindenki tanul magáról, és ezt követően már nem ugyanúgy működik, mint azelőtt. Több lesz, tudatosabb, bátrabb, magabiztosabb. Érdemes egyre több ilyen hiedelmet felfedezni, nagyító alá helyezni és ha nem támogató szerepű, gyorsan átlépni.

Kép forrása: stílusmentor.hu

Kép forrása: stílusmentor.hu

Bort iszik, és…?!

Nem is lenne hiteles ez az egész gondolatmenet, ha másképp működnék a mindennapokban. Vannak dolgok, amik rendszerint nehezemre esnek – akik voltak már nálam Önkéntes felkészítő képzésen, azok tudják, hogy bizony saját magamról és a projektről beszélni olyannyira nehéz, hogy gyakran elegánsan elfelejtkezek róla. ;-D Pedig fontos! Fontos, hogy tudjátok, miért vagytok velünk és min dolgoztok, amikor hozzánk csatlakoztok és egy-egy alkalomra vagy hosszabb távra Élményfestővé váltok.

Szóval elutaztam Erdélybe, mert varázslatos helynek mondták és mert egy jó barátom (Tóth Orsi), ajánlotta az Outward Bound Romania Projekt menedzsment és személyiségfejlesztő 10 napos nemzetközi tréningjét.

A kihívások, határfeszegetések és rádöbbenések egymást érték. Kezdve a medvékkel teli, ponyva alatti kint éjszakázással (expedició :-/). Mégis a legnagyobb kihívás és egyben legkellemesebb meglepetésem a magam számára, hogy több napnyi győzködést (Csaba ;-D) követően prezentációt tartottam a többi résztvevőnek a projektről. Erről a projektről. A következő meglepetés akkor ért, amikor megkaptam a lenti videót és bár interjút nem adtam, a rózsaszínű babos kendős fejem vágóképként szerepel a tréningről szóló, helyi TV-ben is bemutatott riportban.

Mit tanultam ebből?

A babos kendő feltűnő. :-)))

Főként, hogy valóban érdeklődésre tarthat számot a projekt miértje és nem szabad magamba zárnom ezt, mert sokakban elindíthat valamit vagy mozgásba hozhat rendszereket, embereket.

Ki ne szeretne pozitív nyomot hagyni maga után a világban?!

Nekünk pedig ez a specialitásunk! 🙂

Gyertek, gyertek Önkéntesnek, és Fessünk együtt egy új Világot!

Szólj hozzá!

hozzászólás