Kastélydombi Általános Iskola


Bemutatkozás

A mi iskolánkban az idei tanévtől működik egy új munkaközösség, amely az iskola sajátos arculatának a megteremtésén dolgozik. A fővárosi környezetben szeretnénk létrehozni egy olyan ?ékszerdobozt?, amely a természethez való közeledést fontosnak tartja, az Öko iskola kritériumainak a mindennapi oktató-nevelő munkában való megfelelést előtérbe helyezi. Az Élményfal átadását lehetőség szerint április 25.-én szeretnénk, amikor a Föld Napjához (április 22.) kapcsolódóan, már hagyományt teremtve, megrendezzük a családi napunkat, ahol a szülők, gyerekek, pedagógusok közösen főznek, kertészkednek, szépítik az iskolát.

 

Élményfal felhasználásának célja

Az Élményfestők Élményfal Projektet kivételes lehetőségnek tartjuk. Hasznossága több oldalról is megközelíthető. Egyrészt esztétikusabbá tehetjük a tanulási környezetünket, másrészt népszerűsíthetünk egy fantasztikus közösségépítő, értékteremtő tevékenységet, amely szülőnek, gyereknek egyaránt példaértékű lehet. A megálmodott élményfestménnyel szeretnénk behozni a természetet az épületbe, hogy köré gyűlve több különböző érdekes foglalkozást tarthassunk. Alsó tagozaton rajz, technika, környezetismeret órához kapcsolódva elkészíthetjük a festmény környezetébe illő növényeket, állatokat, tárgyakat. Óriáslapokon továbbálmodhatják az elkészült képet, saját fantáziájukat szabadon használva mesét szőhetnek hozzá megfestve annak szereplőit. Kereshetnek hangulatban hozzáillő zenét, ebből lehet versenyt is rendezni, akár gyerekekből álló zsűrivel. Felsősként is írhatnak verset, zenét, mesét, a képet használva ihletként. Lemásolhatják a festményt más színeket felhasználva, különböző méretekben akár. Irodalmi műveket kereshetnek, amelyek hangulatukban illenek a képhez.

Drámajáték háttere is lehet a kész alkotás.

 

Technikai adatok

A festésre tervezett falfelület Iskolánk épületének hátsó részén, a felújított sportpálya előtt helyezkedik el, méretei: 2,55*6 m.

Az önkéntes csapat eszközigényét mi magunk is szeretnénk segíteni.

  • Megkeresnénk olyan szülőket, akik munkahelyüknek köszönhetően segíthetnek festékkel, ecsettel, takarófóliával stb.
  • A szülői munkaközösség tagjai szendviccsel, sütivel szívesen ellátnák a kis csapatot.
  • Anyagi támogatást kaphatunk pályázati forrásokból.

Az Élményfal alkotási folyamatáról és a végeredményről pedig írnánk egy cikket a kerületi újságba.

Kastélydombi iskola 1.kép

Kastélydombi iskola 1.kép

Kastélydombi iskola 2.kép

Kastélydombi iskola 2.kép

 

 

Szólj hozzá!

hozzászólás