Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium


Bemutatkozás

Intézményünkben sajátos nevelési igényű és hiperaktivitással, figyelemzavarral küzdő gyermekek nevelését-oktatását látjuk el. Pedagógiai célkitűzéseink közül kiemelt jelentőségűnek tekintjük, hogy diákjainkat hozzásegítsük mindazokhoz az ismeretekhez és készségekhez, képességekhez, amellyel megvalósulhat személyiségük sokoldalú kibontakozása, eredményes továbbtanulásuk, sikeres társadalmi integrációjuk. Kiemelt fejlesztési területként tekintünk a társadalmi normák elsajátítására. Ennek megfelelően munkánk központi eleme az önellátásra és az egészséges életmódra nevelés, a megfelelő ön- és társismeret kialakítása. Így különös gondot fordítunk a kommunikációs készségek fejlesztésére, az erőszakmentes konfliktuskezelési technikák gyakoroltatására, a felelősségtudat erősítésére, az empatikus, toleráns viselkedés fejlesztésére.

 

Éltes Mátyás Általános Iskola (3)

Éltes Mátyás Általános Iskola (3)

Éltes Mátyás Általános Iskola (1)

Éltes Mátyás Általános Iskola (1)

 

Élményfal felhasználásának célja

Az évente megrendezésre kerülő Egészségnevelési projektnap keretében a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás jelentőségére hívjuk fel tanítványaink figyelmét. Szeretnénk az ebédlő falára zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazó falfestményt készíttetni. A naponta látott festmény elősegítené az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteik rögzülését és hangulatosabbá tehetné az ebédlőnket.

 

Technikai adatok

 A festésre tervezett falfelület méretei: 670*160 cm, ebből 115*65 cm az ebédlő ajtajának azon része, ami az adott falrészhez kapcsolódik.

 

Éltes Mátyás Általános Iskola (2)

Éltes Mátyás Általános Iskola (2)

Szólj hozzá!

hozzászólás