Élményfal szervezői szemmel


Háttérmunka

22 tervezői munkaóra, közel 50 m2 alumíniumfelület, 47 aktív önkéntes, 15 kg vízbázisú zománcfesték, 120 db ecset, 100 db festőpaletta, 50 db munkapóló, 4 óra felrajzolás, 1 óra csiszolás, fél nap alapozás 35 fok melegben a sugárzó alumínium fal előtt, közel 20 óra felfestés (47 embernek),  3,5 óra felfestés utáni munka (2 embernek), megszámlálhatatlan telefon, találkozó, e-mail, szervezői- és előkészítő munkaóra, élő interjú a Kossuth rádióban, 21 óra video utómunka. Nyár elején beiratkoztam egy on-line marketing kurzusra, aminek köszönhetően 1 hét alatt készítettük el a honlapunk (www.elmenyfestok.hu) jelenlegi verzióját.

 

Grafikáink hatása

Kétségtelenül szép lett a fal. A cél teljesült. Ügyes kezek összefogással az iskolaudvar csúfságából az udvar ékességét varázsolták ide. A szépségen kívül a fal rejt pár csodát magában. A grafika legmeghatározóbb eleme a labirintus, amelybe több önmagába forduló utat és zsákutcát terveztünk. A labirintus komoly figyelem- és koncentrációsképesség-fejlesztő lehet. Mi ezt kissé bonyolítottuk: a labirintus színes elemekből áll, nem különül el határozottan a háttértől, hanem a kép részévé tettük. Az elágazásokba és a fordulópontokba kis tüzes életkerekeket tettünk, amelyek egy játék állomásai is lehetnek. Már a pedagógusok kreativitásán múlik majd, hogy hányféle megközelítésből találnak ki játékokat, feladatokat a gyerekek számára. A grafikában tudatosan alkalmazzuk a halak az égen, a házak háztetővel lefelé figurákat, amelyek elgondolkodtatásra késztetnek. Mit is keresnek ott? Miért ilyen a színük?

Ha így van, már elértünk egy másik célunkat. Az automatikus befogadás és elfogadás nem lehetséges a grafikáinknál. Az elemek stilizáltsága azt teszik lehetővé, hogy az Élményfalak gondolat- vagy ötletkezdeményekké váljanak, hogy újabb alkotásokat szüljenek.

2014. III negyedévének Élményfala

2014. III negyedévének Élményfala – részlet

 

Akik velünk dolgoznak

Az önkéntesekkel való munka egy újabb szépsége a projektnek. Bárki lehet önkéntesünk, nem szükséges az előzetes festeni tudás. Aki velünk dolgozik, az egy inspiráló, színes környezet megteremtésében vesz részt. A munkája eredményét azonnal láthatja, örömét azonnal érezheti a közösséghez tartozás élményével gazdagodva. A közösen munkálkodás egy közös, eredményes célért csodálatos teremtménye a projektnek. A felfestés végére csapattá érik az idegenek csoportja, ismeretségek, barátságok kötődnek. A felfestés alatt van idő és tér beszélgetni, valóban érdeklődni a másik iránt, nyitottá és befogadóvá válni a szokatlan felé. Nagy varázserő a közös munka, a jó cél.

elmenyfesto onkentesek

Remélhetőleg egyre több HR szakember és cégvezető ismeri fel, hogy az Élményfal projektben való részvételükkel a jó célért való közös munkálkodás csapatépítés is egyben, amely hosszútávon biztosít eredményeket és közös élményeket kollégáiknak, ezzel feloldva a mindennapi munkakapcsolatok egyhangúságát és esetleges feszültségét. Lehetőséget ad feltöltődni, segíteni és olyasmit csinálni, amit azelőtt még nem csináltak. Éveken keresztül élmény és közös beszédtéma lehet a kollégák között, amely jó alapja egy kiváló együttműködésnek.

 

Az eredeti cikk elérhető a Kispest.hu oldalon.

Related Images:

Szólj hozzá!

hozzászólás