Bókay CSR – DLA Piper, előkészítés


Kórházban lenni nem kellemes. A magam részéről még a környékét is elkerülném, mert azonnal fáj mindenem és rossz a közérzetem, mintha össze akarna csuklani a lábam.
Feltételezem más is hasonlóan van ezzel, aki nem munkájaként választotta ezt a helyet. Ha a gyermeki lelkem előveszem, akkor a félelmetes, ingerszegény, letisztult, fehér-zöld, fémes környezet jut eszembe, ahol nincs mivel lekötni a figyelmem, unatkozom, szenvedek.

Ezért is örültem a DLA Piper és a Bókay Gyermekklinika felkérésének, hogy csecsemő osztályuk váróját és folyosóját az Élményfal program segítségével tennék vizuális élménnyé. Jó érzés tudni, hogy vannak olyan vállalatok, akik odafigyelnek erre. Amitől még inkább figyelemreméltó az ötletük, hogy nem csupán megrendelték a festés elvégzését, hanem a kollégák rész akartak venni a megvalósításban is. (Ha megnézed, a DLA Piper egy jogi cég, a festés nem tartozik a mindennapi tevékenységeik körébe.) Hozzánk a legjobb helyre fordultak, hiszen sok emberrel, eredményes alkotási folyamat megszervezése és a résztvevők számára maradandó élménnyé tétele az egyik erősségünk, ahogy azt már korábbi munkáink során láthattátok.

Hosszas előkészítés előzte meg a tényleges festést, hiszen egy kórházban nem mindegy milyen festéket használunk – vízbázisú akril mellett döntöttünk végül. A betegforgalom a tisztasági festés idején is folyamatos volt.

[Not a valid template]
A tisztasági festés után, és felfestő nap előtt 1 héttel megrajzoltuk a falra a grafika körvonalait, amit aztán papíron továbbfejlesztettünk a hét folyamán.

A felfestés előestéjén ismét bejártuk a helyet, előkészítettük a termet a képzésre, összeállítottuk a képző mappákat, a kollégákkal, és a DLA Piper képviselőjével (Zsuzsival) átbeszéltük a következő nap menetét.

Szervezés szempontjából kihívás volt, hogy ugyanúgy 1 napot szántunk a felfestésre, mint korábban DE! a DLA Piper kollégái 2 csoportban érkeztek délelőtt és délután – az egyik csapat még javában festett, amikor megérkeztek a többiek és elkezdődött a második képzés.  A képzés most kizárólag technikai felkészítésből állt, ezért mindkét csoportnak közvetlenül a festés előtt 1-1 órában tartottam. A felfestés tele volt zsongással, izgalommal gyerekekkel – erről is írok ígérem 🙂

[Not a valid template]

Kreatív napot!

*I*

Kapcsolódó bejegyzéseim:

Related Images:

Szólj hozzá!

hozzászólás