A Zöld Ágacska meg a Kőleves 2 éves szülinap


 

Elhiszitek?! A Zöld Ágacska ovi élményfalai már kereken két évesek!!!

Az átadón lelkesen tapsoló ovisok közül sokan már az elsős bizonyítványukat kapják a napokban. Én meg visszagondoltam a két évvel ezelőtti eseményekre és az jutott eszembe, hogy a történetünk sokban hasonlított a Kőleves című magyar népmeséhez.

A projekt kezdetén nekünk sem volt sokkal több hozzávalónk, mint ahogy a mesebeli huszárnak a víz meg a kő. És ez nem túlzás, mert akkoriban még festékünk sem volt, csak az ötlet meg az elszántság, hogy a vezetővel, Szegediné Török Tündével együtt az óvoda alapítványi napjára tető alá hozzuk a vállalkozást. Aztán elindultunk. Mentünk-mentünk és az úton mindig találkoztunk valakivel, aki hozzátett valamit az eszköztárhoz.

Az önkormányzattól kaptunk fehér festéket, sőt, még egy kis plusz támogatást is, mert nagyon megtetszett nekik a kezdeményezés. Aztán jelentkezett egy tettre kész apuka csapat, akik nem csupán a festményekhez tervezett felületet, hanem még a plafont és a szomszédos falakat is lemeszelték.

Fehérre meszelés előtti kép

Fehérre meszelés előtti kép

 

 

Az eddigi tesz-vesz eredményét látva ezek után egy olyan apuka keresett meg minket, akinek valóban szobafestő a szakmája. A saját eszközeit magával hozva immár szakavatott kézzel átkente az alapot, hogy egyenletes, tökéletesen hófehér felületen kezdhessük meg a munkát.

Szakértő kezek készítették elő a falat nekünk

Szakértő kezek készítették elő a falat nekünk

Az önkéntes pólókat kreatív házibarkácsban készítettük.

Házbarkács Élményfestő póló 2 évvel ezelőtt

Házbarkács Élményfestő póló 2 évvel ezelőtt

Almazöld trikókat mintáztunk meg az udvar pacázható részén, ahol aztán – hála az aznapi élénk szélnek ? az egyenruhák mellett egyentarka hajjal zárhattuk a pólóprojektet. De kit érdekelt, hogy úgy nézünk ki, mint egy kezdő punk-rock garázsbanda?! A lényeg, hogy végül minden összeállt a közös munka indításához!

A kiválasztott falfelületekre szép sorban felkerültek a terveink:

Ide kerül a lufilabirintus

Ide kerül a lufilabirintus

egy figyelemfejlesztő lufilabirintus – direkt ovisoknak kitalálva -,

Élményfal Zöld Ágacska Óvoda 3.kép

egy vizuális anomáliát tartalmazó ?falkivágás?, a varázsdombok, ami a rész-egész felismerést szolgálja, a kicsik kedvencei a madárkák és egy kikötő.

Élményfal Zöld Ágacska Óvoda 2.kép

Június 14-én aztán hatalmas izgalom és várakozás közepette átadtuk ennek a kis közösségnek azt a három élményfal-felületet, amely egy nagyobb közösség összefogásából született, és vidám különlegességből az óvoda mindennapi életének részévé vált.

Hogy mi történt azóta? Az évforduló közeledtét látva, a napokban felhívtam az óvoda vezetőjét, aki örömmel újságolta, hogy a Zöld Ágacskára az akciónk nyomán egy nagy cég is rátalált. Azon túl, hogy lecserélték a bútorokat, a segítségükkel még az egyik csoportszobát is sikerült kitapétázniuk.

A testületből hárman újabb diploma megszerzésén dolgoznak, hogy még nagyobb szaktudással vehessék körül a gyerekeket. Most pedig éppen a ballagások zajlanak.

A falak grafikáiból készülő fejlesztő játékok ötletét nagy örömmel fogadta az intézményvezető. Nekem meg szívmelengető érzés volt hallgatni, hogymint zajlik az élet és milyen jó dolgok történnek a kivételes  ?színes oviban?.

És mindez két évvel ezelőtt onnan indult, hogy egy lelkes csapattal megfőztük a mi kis kőlevesünket, amely a szerény kezdőkészlethez képest végül egy íz- és színgazdag menü lett. Ha pedig valaki nem hiszi, járjon utána! A YouTube-on megtaláljátok az egész mesét úgy, ahogy itt elbeszéltem Nektek. ?

 

Ha érdekesnek találod a munkánkat és úgy érzed másnak is segíthetünk, küldd el ezt a cikket neki!

Ha hallanál felőlünk, figyeld a Facebook oldalunkat – Élményfestők – Élményfal Projekt.

 

Related Images:

Szólj hozzá!

hozzászólás