A cselekedeteinken keresztül mutatkozunk meg igazán


Kozma Alíz Élményfestő

Kozma Alíz Élményfestő

Alízzal már többször volt alkalmam találkozni a festéseink, képzésünk, a falaink előkészítése során. Lelkesedése lenyűgözött. Most Skóciából segít bennünket és benneteket kedves olvasók, hogy hogyan is válasszuk azt az önkéntes munkát, ami leginkább megfelel nekünk. Fogadjátok szeretettel Kozma Alíz kérdéseit és gondolatait. 

Segíteni másokon egy fantasztikus és lélekemelő cselekedet ? mondják.
Szerintem azonban több ennél, hiszen jellemünk megismerésének egy remek módja. Mikor elkezded, kíváncsi vagy; – a saját határaidra, – reakcióidra egyes helyzetekben.
Személyiségünk fejleszthető, ám alaptermészetünknél fogva máshogy viszonyulunk a társadalmi felelősségvállalás különböző területeihez.
Ha foglalkoztat, hogy segíts egy területen, egy projektben válaszold meg magadnak őszintén a most következő néhány kérdést:
  • Hátra húzódsz-e ha egy hajléktalanszállón nyújtják feléd köszönésként a kezüket? – eszedbe jut, hogy ezek az emberek néhány évvel ezelőtt talán még megbecsült tagjai voltak a társadalomnak és valóban hálásak azért, amit tőled kapnak?
  • Rohansz-e kezet mosni, ha az kellemetlen szagú az egyik menhelyi kutya szőrétől?
  • Elérzékenyülsz-e ha egy gyermekotthonban az elhagyatottság borzalmaival szembesülsz?
  • Érzed magadban a késztetést, hogy művészeteddel boldogabbá és színesebbé tedd mások eddig szürke hétköznapjait? – nehéz élethelyzetekben minden szeretetmorzsa kapaszkodót nyújt, annak, aki szükséget szenved.
  • Esetleg szaktudásoddal tudnád segíteni rászoruló embertársaidat? – jogászként, informatikusként, szervezőként, pénzügyi szakemberként igazán nagy segítség lehetsz a nálad járatlanabbak számára.
    Ha a kérdést megválaszoltad, már csak meg kell találnod azt a szervezetet, mely által megvalósíthatod késztetéseidet! Bátran vágj bele, lépj be egy új, nyitottabb világba!
Persze van, aki ezeket a tevékenységeket becsüli ugyan, de ekképpen segíteni egyszerűen képtelen. Baj van talán az ilyen emberekkel? Dehogy! Segíteni sokféleképpen lehetséges. A hétköznapi dolgokban is tehetünk jót másokért. Egy idős embernek átadni a helyünket egy tömött buszon; kisegíteni egy kis apróval egy rászorulót; mosolyt csalni egy láthatólag elkeseredett ember arcára az utcán ? ez mind-mind a felelősségvállalás mégpedig önkéntesen!
Sose feledjük: cselekedeteink mutatják meg kik is vagyunk valójában.

Következő eseményünkre a jobb oldali ‘Iratkozz fel!’ dobozban tudsz jelentkezni! Gyere, és Fess Velünk egy Új Világot!

Related Images:

Szólj hozzá!

hozzászólás